
Test na inhibitory w mleku
to absolutna nowość w branży mleczarskiej! Zastępnik testu DELVO wraz z automatycznym czytnikiem. Urządzenie samoczynnie wybiera dogodny czas do odczytu i rejestruje wynik.

Oznaczanie zawartości azotu i białka metodą DUMAS
Metoda ta aktualnie zmienia podejście do analizy azotu i białka. Żmudna i czasochłonna metoda Kjeldahla odchodzi powoli do lamusa. Zużycie odczynników także ma wpływ na decyzję podejmowane przez planistów. Koszt analizy jednej próbki zdumiewa nas wszystkich….


Listeria, Salmonella, EHEC, Chronobacter, E.coli metodą PCR w żywności
GDS to najnowszy real-time PCR firmy BioControl do detekcji organizmów patogennych w żywności. Dodatkowa funkcja immunoseparacji sprawia, iż z próbek nie trzeba ekstrahować DNA a metoda jest szybsza, łatwiejsza i czulsza.


Badanie alergenu soi
Laboratorium Nuscana rozpoczęło ilościowe badania alergenu soi metodą akredytowaną przy niskim poziomie detekcji. Odzysk ok. 100%

Kwalifikacja urządzeń pomiarowych
Czy wyniki pomiarów jakie uzyskuje się w laboratoriach są właściwe? Na to pytanie możemy odpowiedzieć wykonując pomiary kwalifikacyjne. Oferujemy również naprawy i prace serwisowe.

Ocena etykiet wyrobów spożywczych
Laboratorium Nuscana ocenia etykiety produktów mających trafić do sklepów w świetle obowiązujących przepisów. Ocena ta podparta jest badaniami laboratoryjnymi