Analizatory mleka
A N A L I Z A T O R Y U N I W E R S A L N E
Analizator uniwersalny
Parametry techniczne
- Pełen automat
- Pomiar w 55 sekund
- 90% korelacji dla większości mierzonych cech
- Platforma Monitoringu Zdrowia Zwierząt (AMP) w chmurze z możliwością aktualizacji kalibracji
- Możliwość podłączenia autosamplera
- Wifi / USB / RS 232
- Wbudowana drukarka ESC POS
- 100 – 240 V AC +10/-15%, zużycie prądu max. 50W
Mierzone cechy
- KOMÓRKI SOMATYCZNE 80.000 – 15 000 000/ml ± 8%
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,04%
- BIAŁKO 1 – 9% ± 0,14%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
- LAKTOZA
- PRZEWODNOŚĆ ELEKTRYCZNA 1 – 10 mS/cm ± 0.2% mS/cm (18°C)
Analizator uniwersalny z autosamplerem
Parametry techniczne
- Pełen automat
- Pomiar w 55 sekund
- 90% korelacji dla większości mierzonych cech
- Platforma Monitoringu Zdrowia Zwierząt (AMP) w chmurze z możliwością aktualizacji kalibracji
- Możliwość podłączenia autosamplera
- Wifi / USB / RS 232
- Wbudowana drukarka ESC POS
- 100 – 240 V AC +10/-15%, zużycie prądu max. 50W
Mierzone cechy
- KOMÓRKI SOMATYCZNE 80.000 – 15 000 000/ml ± 8%
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,04%
- BIAŁKO 1 – 9% ± 0,14%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
- LAKTOZA
- PRZEWODNOŚĆ ELEKTRYCZNA 1 – 10 mS/cm ± 0.2% mS/cm (18°C)
A N A L I Z A T O R Y K O M Ó R E K S O M A T Y C Z N Y C H
Analizator komórek somatycznych SCAN
Parametry techniczne
- Pełen automat
- Pomiar w 55 sekund
- Lekki
- Małe zużycie prądu
- Własne zasilanie
- Pamięć zapisu dla 250 pomiarów
- Wifi / USB / RS 232
- Wbudowana drukarka ESC POS
- Czas pomiaru 4 min.
Mierzone cechy
- KOMÓRKI SOMATYCZNE 90.000 – 1 500 000/ml ± 15%
Analizator komórek somatycznych ESSENTIAL
Parametry techniczne
- Pełen automat
- Pomiar w 55 sekund
- Możliwość podłączenia autosamplera
- Wifi / USB / RS 232
- Wbudowana drukarka ESC POS
- 100 – 240 V AC +10/-15%, zużycie prądu max. 50W
Mierzone cechy
- KOMÓRKI SOMATYCZNE 80.000 – 15 000 000/ml ± 8%
- TEMPERATURA 0°C to 50°C ± 0.1%
A N A L I Z A T O R Y S K Ł A D U M L E K A
Analizator składu mleka 120
Parametry techniczne
- Łatwy w użytkowaniu i pielęgnacji
- Pomiar w mniej niż 120 sekund
- Niskie koszta eksploatacji
- Funkcja rekalibracji dostępna użytkownikowi
- Dostępne oprogramowanie do komputera do zbierania danych
- Wifi / USB / RS 232
- Możliwość dodania drukarki
- 100 – 240 V AC +10/-15% lub 12 V DC
- Zużycie prądu max. 30W
Mierzone cechy
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,1%
- BIAŁKO 2 – 6% ± 0,2%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
Analizator składu mleka M
Parametry techniczne
- Łatwy w użytkowaniu i pielęgnacji
- Pomiar w mniej niż 90 sekund
- Niskie koszta eksploatacji
- Funkcja rekalibracji dostępna użytkownikowi
- Dostępne oprogramowanie do komputera do zbierania danych
- Wifi / USB / RS 232
- Możliwość dodania drukarki
- 100 – 240 V AC +10/-15% lub 12 V DC
- Zużycie prądu max. 30W
Mierzone cechy
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,1%
- BIAŁKO 2 – 6% ± 0,2%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
Analizator składu mleka ULTRA
Parametry techniczne
- Łatwy w użytkowaniu i pielęgnacji
- Pomiar w mniej niż 40 sekund
- Niskie koszta eksploatacji
- Funkcja rekalibracji dostępna użytkownikowi
- Dostępne oprogramowanie do komputera do zbierania danych
- Wifi / USB / RS 232
- Możliwość dodania drukarki
- 100 – 240 V AC +10/-15% lub 12 V DC
- Zużycie prądu max. 30W
Mierzone cechy
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,1%
- BIAŁKO 2 – 6% ± 0,2%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
Analizator składu mleka ULTRA PRO
Parametry techniczne
- Łatwy w użytkowaniu i pielęgnacji
- Pomiar w 30 sekund
- Niskie koszta eksploatacji
- Funkcja rekalibracji dostępna użytkownikowi
- Dostępne oprogramowanie do komputera do zbierania danych
- Wifi / USB / RS 232
- Możliwość dodania drukarki
- 100 – 240 V AC +10/-15% lub 12 V DC
- Zużycie prądu max. 30W
Mierzone cechy
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,1%
- BIAŁKO 2 – 6% ± 0,2%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
Dodatkowe parametry możliwe: laktoza, przewodność elektryczna, pH.
Analizator składu mleka SPECTRA
Parametry techniczne
- Łatwa analiza zafałszowań mleka
- Ławy w obsłudze
- Niskie koszta eksploatacji
- Funkcja automatycznego oczyszczania modułu na światło podczerwone
- Bez potrzeby użycia kwasów i innych chemikaliów
- System archiwizacji danych
- Wyświetlacz dotykowy 4,3″, kolorowy
- Wifi / USB / RS 232, GPRS, Ethernet, Bluetooth
- Możliwość dodania drukarki, klawiatury, myszki
- moduł do pomiaru pH (opcjonalnie)
- moduł do pomiaru przewodności (opcjonalnie)
- drukarka (opcjonalnie)
- Automatyczna procedura kalibracyjna (także na mleko kozie, owcze)
Mierzone cechy
- TŁUSZCZ 0,5 – 12% ± 0,1%
- BIAŁKO 2 – 6% ± 0,2%
- SUCHA MASA BEZ TŁUSZCZU 6 – 12% ± 0,2%
- GĘSTOŚĆ 1,0200 – 1,0400 g/cm3 ± 0,0005 g/cm3
- PUNKT ZAMRAŻANIA 0 – -1.000 °C ± 0,015°C
- WODA DODANA 0% – 60% ± 5%
- LAKTOZA 0,5% – 7% ± 0,2%
- SIARCZAN AMONU, LOD: 0,1%
- MOCZNIK, LOD: 0,15%
- MELAMINA, LOD: 0,15%
- AZOTANY, LOD: 0,05%
- WĘGLANY, WODOROWĘGLANY, LOD: 0,08%
- WODA DODANA, LOD: 20%
- SZTUCZNE MLEKO, LOD: 20%
- TŁUSZCZ OBCY, LOD: 1,5%
- SŁODZIKI (SACHAROZA, MALTODEKSTRYNA), LOD: 0,9%
- Czas pomiaru: 45 sekund
Dodatkowe parametry możliwe: przewodność elektryczna, pH.
A N A L I Z A T O R Y A N T Y B I O T Y K Ó W I S U B S T A N C J I H A M U J Ą C Y C H
Analizator obecności antybiotyków EKOTEST
Parametry techniczne
- Czas trwania analizy: 10 minut
- Małe zużycie niedrogich odczynników
- Równoczesne badanie 6 próbek
- Wbudowana łaźnia wodna jako inkubator
- Sygnalizacja po zakończeniu czasu analizy
- 12 probówek z zatyczkami, 2 butelki z odczynnikami i stojak dołączone do zestawu
- Temperatura inkubacji: 30-65 °C
- Dokładność pomiaru temperatury: ±0.5°C
- Zużycie prądu max. 20W w fazie stabilizacji oraz 60W w fazie ogrzewania
- Masa: 3,3 kg
Mierzone cechy
Antybiotyk mg/ml
Amiksycylina 0,005
Ampicylina 0,005
Bacitracyna 0,1
Cefaleksyna 0,07
Cefazolina 0,05
Ceftifur 0,07
Erytromycyna 0,4
Linkospektyna 0,02
Lipomycyna 0,2
Mastjet 0,05
Oksytertracyklina 0,1
Pandex 0,5
Penicylina G 0,002
Farmazyna 0,05
Streptomycyna 0,25
Sulfadimetoksyna 0,1
Sulfametazyna 0,1
Sulfatiazyl 0,1
Tetracyklina 0,1