DON 3
Paskowy test do ilościowych badań surowców w kierunku Dezoksyniwalenolu. Ekstrakcja wodą! Czas wykonania testu: 3 minuty.
Końcówki do pipet PREMIUM
Posiadają specjalną wewnętrzną powłokę gwarantującą nieosadzanie się nawet najbardziej lepkich płynów we wnętrzu końcówek. Idealne do surowicy, osocza, krwi i innych płynów ustrojowych.
MVP Icon
Ten nowoczesny luminometr spełni wymagania osób którym zależy na funkcjonalnym oprogramowaniu i obróbce danych. To I-phone wśród luminometrów.
AlergoTest Soja
Alergo Test Gorczyca
Są dostępne nowe zestawy do samodzielnego badania alergenu soi i gorczycy w surowcach, gotowych wyrobach i wymazach. Wykonanie testu trwa 10 minut.
Listeria, Salmonella, EHEC, Chronobacter, E.coli metodą PCR w żywności
GDS to najnowszy real-time PCR firmy BioControl do detekcji organizmów patogennych w żywności. Dodatkowa funkcja immunoseparacji sprawia, iż z próbek nie trzeba ekstrahować DNA a metoda jest szybsza, łatwiejsza i czulsza.
Badanie alergenu soi
Laboratorium Nuscana rozpoczęło ilościowe badania alergenu soi metodą akredytowaną przy niskim poziomie detekcji. Odzysk ok. 100%
Alergeny w przemyśle spożywczym – SZKOLENIE
Szkolenie obejmuje część teoretyczną i praktyczną. Omawiane są aktualne wymogi prawne, wyjaśniana jest analizy ryzyka i ustalanie maksymalnego stężenia alergenów w wyrobach gotowych. Przeprowadzane są badania.
Ocena etykiet wyrobów spożywczych
Laboratorium Nuscana ocenia etykiety produktów mających trafić do sklepów w świetle obowiązujących przepisów. Ocena ta podparta jest badaniami laboratoryjnymi
Kwalifikacja urządzeń pomiarowych
Czy wyniki pomiarów jakie uzyskuje się w laboratoriach są właściwe? Na to pytanie możemy odpowiedzieć wykonując pomiary kwalifikacyjne. Oferujemy również naprawy i prace serwisowe.