• Polski
  • English
O firmie Aktualności Praca Polityka prywatności Kontakt
 
Logo
  • LABORATORIUM BADAWCZE
    • Laboratorium
      • Działalność laboratorium
      • Akredytacja
      • Polityka jakości
      • Partnerzy
      • Galeria
    • Badania laboratoryjne
      • Badania żywności
        • Badania alergenów pokarmowych
        • Badania wartości odżywczej
        • Badania GMO
        • Wykrywanie dodatków do żywności
      • Badania wymazów z linii i powierzchni produkcyjnych
      • Badania pasz i płodów rolnych
        • Antybiotyki
      • Badania leków
    • Usługi
      • Porównania międzylaboratoryjne
      • Szkolenia i warsztaty
      • Kierowanie w sytuacjach kryzysowych
      • Ocena ryzyka
      • Ocena etykiet wyrobów spożywczych
      • Deklaracje żywieniowe
    • Dla klientów
      • Ogólne warunki współpracy
      • Odbiór próbek
      • Formularze
  • FAPAS
    • Badania biegłości (PT)
    • Porównania międzylaboratoryjne (ILC)
    • Materiały kontrolne
    • Materiały referencyjne
  • Wyposażenie laboratorium
    • Wyposażenie laboratoriów
      • Aktywność wody (aw)
      • NIR – Analizatory w bliskiej podczerwieni
      • Analizatory włókna surowego
      • Mineralizatory
      • Destylatory
      • Hydrolizator do tłuszczów wg. Weibull-Stoldt
      • Aparaty Soxhleta
      • DUMA – analizatory białka, azotu i węgla
      • Czytniki i płuczki ELISA
      • Sprzęt do mikrobiologii
      • Stomachery
      • Spektrofotometry
    • Materiały zużywalne
      • Kamyki wrzelne
      • Końcówki do pipet
      • Worki do próbek i stomachera
      • Bibuły i sączki
      • Ezy, szpatułki
      • Filtry strzykawkowe
      • Probówki i płytki
      • Wanienki
      • Pipety
      • Statywy
    • Doradztwo techniczne
      • Weryfikacja metod znormalizowanych (AOAC, ISO, FDA, ADHA, AOCS…)
      • Dobór i rozwój metod
      • Walidacja metod
      • Kwalifikacja i kalibracja urządzeń
      • Kalibracja urządzeń NIR
    • Instrumenty pomiarowo-kontrolne
      • Luminometr
      • Temperatura
      • Rejestracja
      • Wilgotność
      • Ciśnienie
      • Przepływ
  • BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I PASZ
    • Testy enzymatyczne do oznaczania składników
    • Mikrobiologia
      • Ogólna liczba
      • Grzyby i pleśnie
      • Salmonella
      • Listeria
      • E. coli
      • Coliformy
      • Enterobacteriaceae
      • Enterococcus
      • Gronkowiec złocisty
      • Bacillus cereus
      • Cronobacter
      • Vibrio
      • Shiga toksyny
      • Patogeny w wodzie
    • Alergeny pokarmowe
      • Alergo Test
    • Testy GMO
      • testy jakościowe GMO
      • testy ilościowe GMO
    • Substancje hamujące w mleku
    • Gatunkowość
      • Gatunkowość mięsa
      • Gatunkowość mleka
    • Higiena produkcyjna
    • Hormony
    • Mikotoksyny
      • Nowe oprogramowanie Quick Scan 4.9.0
      • Aktualizacja oprogramowania Quick Scan 4.11.0
    • Nietolerancje pokarmowe
    • Toksyny
      • Toksyny w owocach morza
      • Mikrocystyny w wodzie
    • Zafałszowanie żywności i pasz
  • ZDROWIE ZWIERZĄT
    • Zaraza stadnicza
    • Niebieski język
    • Wścieklizna
    • Zaraza stadnicza
    • Anemia końska
    • Białaczka bydła
    • Polski
    • English
  • LABORATORIUM BADAWCZE

    • Laboratorium

      • Działalność laboratorium
      • Akredytacja
      • Polityka jakości
      • Partnerzy
      • Galeria
    • Badania laboratoryjne

      • Badania żywności
        • Badania alergenów pokarmowych
        • Badania wartości odżywczej
        • Badania GMO
        • Wykrywanie dodatków do żywności
      • Badania wymazów z linii i powierzchni produkcyjnych
      • Badania pasz i płodów rolnych
        • Antybiotyki
      • Badania leków
    • Usługi

      • Porównania międzylaboratoryjne
      • Szkolenia i warsztaty
      • Kierowanie w sytuacjach kryzysowych
      • Ocena ryzyka
      • Ocena etykiet wyrobów spożywczych
      • Deklaracje żywieniowe
    • Dla klientów

      • Ogólne warunki współpracy
      • Odbiór próbek
      • Formularze
  • FAPAS

    • Badania biegłości (PT)
    • Porównania międzylaboratoryjne (ILC)
    • Materiały kontrolne
    • Materiały referencyjne
  • Wyposażenie laboratorium

    • Wyposażenie laboratoriów

      • Aktywność wody (aw)
      • NIR – Analizatory w bliskiej podczerwieni
      • Analizatory włókna surowego
      • Mineralizatory
      • Destylatory
      • Hydrolizator do tłuszczów wg. Weibull-Stoldt
      • Aparaty Soxhleta
      • DUMA – analizatory białka, azotu i węgla
      • Czytniki i płuczki ELISA
      • Sprzęt do mikrobiologii
      • Stomachery
      • Spektrofotometry
    • Materiały zużywalne

      • Kamyki wrzelne
      • Końcówki do pipet
      • Worki do próbek i stomachera
      • Bibuły i sączki
      • Ezy, szpatułki
      • Filtry strzykawkowe
      • Probówki i płytki
      • Wanienki
      • Pipety
      • Statywy
    • Doradztwo techniczne

      • Weryfikacja metod znormalizowanych (AOAC, ISO, FDA, ADHA, AOCS…)
      • Dobór i rozwój metod
      • Walidacja metod
      • Kwalifikacja i kalibracja urządzeń
      • Kalibracja urządzeń NIR
    • Instrumenty pomiarowo-kontrolne

      • Luminometr
      • Temperatura
      • Rejestracja
      • Wilgotność
      • Ciśnienie
      • Przepływ
  • BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I PASZ

    • Testy enzymatyczne do oznaczania składników
    • Mikrobiologia

      • Ogólna liczba
      • Grzyby i pleśnie
      • Salmonella
      • Listeria
      • E. coli
      • Coliformy
      • Enterobacteriaceae
      • Enterococcus
      • Gronkowiec złocisty
      • Bacillus cereus
      • Cronobacter
      • Vibrio
      • Shiga toksyny
      • Patogeny w wodzie
    • Alergeny pokarmowe
      • Alergo Test
    • Testy GMO

      • testy jakościowe GMO
      • testy ilościowe GMO
    • Substancje hamujące w mleku
    • Gatunkowość

      • Gatunkowość mięsa
      • Gatunkowość mleka
    • Higiena produkcyjna
    • Hormony
    • Mikotoksyny
      • Nowe oprogramowanie Quick Scan 4.9.0
      • Aktualizacja oprogramowania Quick Scan 4.11.0
    • Nietolerancje pokarmowe
    • Toksyny

      • Toksyny w owocach morza
      • Mikrocystyny w wodzie
    • Zafałszowanie żywności i pasz
  • ZDROWIE ZWIERZĄT

    • Zaraza stadnicza
    • Niebieski język
    • Wścieklizna
    • Zaraza stadnicza
    • Anemia końska
    • Białaczka bydła
    • Polski
    • English

Vibrio

Home>BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I PASZ >Mikrobiologia>Vibrio